KCM exposeert in Nieuwe Veste

10:00 – 13:00 Expo Feest!
Deze expo staat in het teken van feest! We gaan terug in de tijd naar de list met het Turfschip. De Spanjaarden vierden voor het eerst carnaval waardoor ze makkelijk verslagen werden door soldaten van Oranje. Hier vind je alles wat je nog niet wist over carnaval en andere feestrituelen!

Op deze plek vieren we in 1667 ook feest, want de vrede van Breda was toen getekend. Dat er tijdens feestelijke momenten niet alleen gezelligheid is, zijn de Spanjaarden in 1590 achtergekomen toen de Spanjaarden het Carnavalsfeest aan het vieren waren kwamen de Nederlandse soldaten binnen via het turfschip en heroverde het kasteel. In deze expositie wordt je meegenomen in deze feestviereing! Expositie i.s.m. Stadsarchief Breda, Archeologie, Stedeljk Museum Breda en Kielegats Carnaval museum.